Arvid Mörne-tävlingen avgjord

17.04.2018 kl. 15:38
Prisvinnarna och mottagarna av hedersomnämnande har fått meddelande om tävlingsutgången. Måndagen den 7 maj offentliggörs vinnarna i SFV-huset G18, Helsingfors.

Foto: Pia Pettersson

Den 15 januari tog tävlingstiden slut för årets Arvid Mörne-tävling, varefter juryns arbete tog vid. I medlet av april utsåg juryn tävlingens prisvinnare och mottagare av hedersomnämnande.

- Nivån var mycket god bland de texter som juryn diskuterade under sitt möte, speciellt på de bidrag som belönas. Det är en varierande och imponerande samling, säger Mia Franck, tävlingsjuryns ordförande. 

- Juryns arbete var givande och vi var överens rätt fort om vilka bidrag som ska premieras. Det finns en glöd och viktiga ämnen i just dessa bidrag, något som är viktigt i dag, fortsätter Mia.

Arvid Mörne-tävlingen gällde denna gång dikter och totalt inkom 115 bidrag. Ett första pris om 5000 euro, ett andra pris om 3000 euro och ett tredje pris om 2000 euro samt två hedersomnämnanden delas ut den 7 maj. Förstapristagaren erbjuds även en kortkurs i skrivande på Nordens folkhögskola på Biskops Arnö i Sverige. Därutöver får alla som premierats i SFV:s litterära tävlingar också delta i ett skrivarseminarium. 

SFV-medlemmarna är välkomna att delta i pristudelningen den 7 maj kl. 12 i SFV-huset G18. Kanslichefens assistent Camilla Nordblad tar emot anmälningar, osa@sfv.fi, 045-1210 864. Anmäl dig senast torsdag 3.5.


Syftet med SFV:s litterära tävlingar, Arvid Mörne-tävlingen och Solveig von Schoultz-tävlingen, är att främja intresset för att skriva skönlitteratur. Vartannat år gäller tävlingarna dikter, vartannat år noveller.