78811.jpg

I dag firar vi läskunnighetsdagen

08.09.2021 kl. 08:00
Den 8 september är FN:s läskunnighetsdag. SFV firar dagen med att starta rit- och skrivtävlingen Snälla hjältar. Du får också se och höra Linda Bondestam läsa Mitt bottenliv kl. 19 på Instagram.

Tävlingen Snälla hjältar riktar sig till barn i åldrarna 5–6. Daghemmet eller förskolan fungerar som lokal tävlingsarrangör. Syftet med tävlingen är att stärka intresset för böcker och läsning, träna förmågan till empati och samarbete, samt väcka intresset för hållbar utveckling.

Genom årets tävling vill arrangörerna också uppmärksamma det pedagogiskt värdefulla arbete som görs inom småbarnspedagogiken.

Läs mer om hur du kan delta i tävlingen här

Tävlingen går ut på att fortsätta berättelsen i boken Mitt bottenliv av Linda Bondestam. I dag, den 8 september kl. 19 läser hon boken på SFV:s Instagram - se den här.

Kampanjen Read Hour kulminerar idag 8.9 kl. 19 då vi uppmanas stanna upp en timme och läsa. Kampanjen arrangeras av Barn- och ungdomsstiftelsen, och syftet är att inspirera till läsning samt lyfta upp läsningen betydelse. SFV är en av finansiärerna till kampanjen. Du kan läsa mer om Read Hour här.