82482.jpg

Det blev www.lärorikt.fi

10.06.2022 kl. 10:45
Namntävlingen för SFV:s nya webbplats för pedagogik och lärande är avgjord: www.lärorikt.fi öppnar i oktober 2022.

I oktober 2022 lanserar SFV en webbplats som fokuserar på nyheter och trender inom pedagogik och lärande i Finland, Norden och världen. Innehållet belyser aktuell forskning, projekt och satsningar inom utbildning, fri bildning och kultur – med koppling till lärande och framtidens kompetenser.​

I namntävlingen för den nya webbplatsen deltog 126 förslag, och bland förslagen fastnade juryn för Lärorikt.

– Det var ingen lätt uppgift att välja vinnaren, eftersom många av förslagen var välgenomtänkta och användbara, säger Niklas Wahlström, som är SFV:s sektorsansvarige för sektorn utbildning.

Lärorikt är passligt kort och slagkraftigt och vi förknippar det med något positivt, nyttigt och roligt. Namnet säger att innehållet bidrar till högre kunnande och insikt, och med lite fantasi även att det handlar om pedagogik, och de rikedomar det innebär att lära, säger Wahlström.

Det vinnande förslaget belönades med fint innehåll till strandkassen: en pick-nickfilt, en kylväska, ett kylblock, en termos och ett strandspel. Tre likadana paket lottades även ut bland alla övriga som deltagit i tävlingen. Alla mottagarna har kontaktats personligen.

Den nya webbplatsen kommer man att nå både på lärorikt.fi, och på larorikt.fi.