Vistelsestipendier

Biskops Arnö

Vistelsestipendiet för författare (sammanlagt tre veckor) förläggs på Biskops Arnö, vid Mälaren i Bålsta, cirka 60 kilometer nordväst om Stockholm. SFV bekostar uppehället (inklusive måltider) samt en tur- och returresa. 

Matilda Gyllenberg på ett konstnärligt, svartvitt foto Vistelsestipendiet för en författare på Biskops Arnö tillfaller journalisten och författaren Matilda Gyllenberg, Grankulla. Gyllenbergs lovordade debutroman Det lungsjuka huset (2019) är en stilsäker och suggestiv psykologisk thriller, som utforskar existentiella frågor om bl.a. moderskap, ambivalens och godtrogenhet.

Lillholmsstipendiet

SFV ger varje år möjlighet till en två månader lång sommarvistelse på Lillholmen i Västanfjärd för kulturarbetare och bibliotekarier. Lillholmen är ett idylliskt allmogetorp beläget tre kilometer från Lammala, Västanfjärd.

Helen Korpak med allvarlig min
Kulturarbetare 15.5. – 14.7.2020
Skribent, fotograf, konstkritiker Helen Korpak, Helsingfors.
Bibliotekarier, 16.7−15.9.2020
Lisa Ahlvik, Pedersöre kommunbiblioteket,  Jakobstad

Beijarholmsstipendiet

Beijarholmsstipendiet ger, i enlighet med donatorn Birgit Ekbergs önskan, möjlighet till en två månader lång sommarvistelse på Beijarholmen i Barösund, Ingå, för undervisande personal inom utbildning och småbarnspedagogik. 

Anna Sjöblom på hajk, skrattar mot kameran.
Lärare, 15.5−14.7.2020
Anna Sjöblom, specialklasslärare, Karis svenska högstadium. Raseborgs stad.
Undervisande personal inom småbarnspedagogik 16.7−15.9.2020
Anna-Lena Baarman, barnträdgårdslärare, Vindängens daghem, Vasa stad.