Välkommen att ansöka om bidrag för kursverksamhet från SFV:s studiecentral!
Föreningar och organisationer kan ansöka om och få statsbidrag för sina kurser om de arrangeras i samarbetet med SFV:s studiecentral. Kursen ni anmäler till oss och ansöker om bidrag för kallar vi samarbetskurs.
Samarbetskursens form kan variera - det kan vara en längre regelbunden kurs, en föreläsning, ett seminarium, en digital kurs eller något annat. Kursbidraget år 2022 är 50 procent av godkända timkostnader, men högst 30 euro per timme. Kursen ska uppfylla vissa kriterier som finns listade längre ner på sidan.
I detta informationsblad hittar du korta instruktioner för hur du anhåller om bidrag.
Undervisningstimmarna beviljas av kurskoordinator Beatrice Östman, beatrice.ostman@sfv.fi, 040-5026 026.
Övriga villkor och nivån för statsbidraget per undervisningstimme fastställs årligen.
Formen för kursen kan variera. Det kan vara en längre regelbunden kurs, en föreläsning, ett seminarium eller liknande. En förening med olika programinslag under en hel termin, kan anmäla hela terminsprogrammet som en enda kurs.
Kurser som ordnas digitalt eller på distans följer samma regler som kursverksamheten i övrigt. Som kurstimme räknas undervisning via nätet och handledning av studerande på distans. Det kan till exempel vara frågan om att ge kursuppgifter, feedback eller utvärdering. Till distansundervisning räknas inte tid för kursförberedelser.
Behöver du hjälp med att planera samarbetskursen eller stöd i det digitala kontakta pedagogiska planeraren Amy Jägerskiöld, amy.jagerskiold@sfv.fi, 050-3955900.
Anmäl och redovisa din kurs via vår webbtjänst KURRE.
Digitala kurser har blivit vanligare under de senaste åren och vi har samlat några tips på hur digitala kurser kan förverkligas.
En kurs kan förverkligas digitalt genom att läraren undervisar live via nätet med hjälp av ett digitalt verktyg, exempelvis Google Meet. Ett kursinnehåll kan också bandas så att deltagarna vid lämpligt tillfälle kan ta del av innehållet. Kursen kan också genomföras som distansundervisning vilket innebär att kursdeltagaren genomför uppgifter hemma som hen fått av läraren. Det kan handla om instruktioner, länkar till material som finns på nätet, Youtube-klipp, texter att läsa eller andra hemuppgifter. Ordnas kursen som distanskurs är det viktigt att läraren och den studerande håller kontakt under lärprocessen tex via en lärplattform, chatt, e-post eller telefonsamtal.
SFV erbjuder stöd i det digitala i form av digitala webbkurser och videoinspelningar på SFV:s YouTube-kanal.