77394.jpg

Delta i tävlingen SFV Start!s första verkstad

23.04.2021 kl. 11:35
Nu är utmaningstävlingen SFV Start! igång! Har du en idé som du vill bolla? Vill du hitta personer eller organisationer till ditt lag? Välkommen till den första verkstaden 28.4 kl. 15–16.30 på nätet.

Tävlingen SFV Start! efterlyser sociala innovationer som hjälper barn och unga att nå sin fulla potential i såväl livet som skolan, oberoende av bakgrund.

Forskning visar att utbildning går i arv – precis som längd och vikt. Av de unga som tar en universitetsexamen i Finland har enbart 4 % föräldrar med grundskoleutbildning, medan 45 % har föräldrar med akademisk examen. Det är svårt att drömma om en framtid du inte ser – oavsett om den handlar om att bli travtränare, neurolog eller drönarpilot.
 
Till SFV Svart! välkomnar vi idéer av alla slag: från nya tjänster och tekniska applikationer till metoder, arbetssätt och pedagogiska verktyg för skolvärlden. Det kan också vara frågan om satsningar i olika instanser eller tvärvetenskapliga lösningar som bygger på nya former av samarbeten. Lösningen vi är ute efter skall vara tillämpbar bland svenskspråkiga barn och unga i Finland, eftersom ojämlikheten berör även dem.

Tävlingen är öppen för alla och du kan delta i lag med minst 3 medlemmar. Det vinnande laget får 100 000 euro till att utveckla, förverkliga och skala upp sin idé.

Sänd in ditt tävlingsbidrag senast den 23 juni 2021. För att öka dina chanser att komma vidare till accelerationsfasen, uppmuntrar vi dig att delta i våra verkstäder som ordnas under två tillfällen denna vår. Där kan du få svar på frågor och stöd i att skriva en träffsäker presentation av ditt bidrag.

Den första verkstaden är nästa onsdag 28.4.2021 kl. 15.00–16.30 – ett tillfälle som är gratis. Passa på att vässa ditt bidrag, bolla dina idéer och ställ dina kvistiga frågor! Det här är också ett perfekt tillfälle att pitcha in ditt förslag och knyta kontakter. Du kan naturligtvis delta i vårens båda verkstäder.
 

Anmäl dig till den digitala verkstaden här


Har du fortfarande frågor? All information om tävlingen, ansökan, tidtabellen, juryn och priset hittar du på tävlingens hemsida.

Varmt välkommen!