79429.jpg

7. Så växte de små axolotlen och blev vänner med lövisarna, som kom från Lövislandet

22.10.2021 kl. 10:53

 

 

Så växte de små axolotlen och blev vänner med lövisarna, som kom från Lövislandet. De började leta efter skatter i skogen och sedan samlade de allt de hittade i skattkistor.De funderade vad de skulle göra med skatterna. Då kom de på att de skulle bygga ett undervattens museum.

Här kan ni se axelottlar ovc lövisarna Blommis, Puppis och Tutu.

Här är axelottlar och lövisarna Näkänäkä, Numpadumpa, Alepili, Daudau, Niuniu, Linapina och Bollis.

Så är undervattenmuseet klar och färdigbyggd. Alla skatter är på plats på stubbarna. Axolottlen och lövisarna ville nu berätta om skatterna för alla de djur som simmade omkring där i vattnet. Och så började de arbeta som guider. Alla djuren var förvånade och tänkte att det var spännande och roligt att titta på skatterna, för de hade aldrig sett sådana saker förut.

Brännande blomman: När människorna gick på kafe och drack te gjort med brännande blomman, så var det så äckligt att de sprang ut på en gång. Denna blomma finns ännu i Sverige, men te gör de  inte längre av den.

Taggiga giftblomman: När människorna tog på taggarna så fick de stora sår och sedan dog de. Den här blomman hittades på en gård i Afrika.

Vattenärten: Vattenärter är speciella ärter, som ger dig kunskapen att andas under vatten, när man ätit en sån. Dessa ärter har upptäckt i Finland.

Gäddans och sjöhästens funderingar om skatterna i undervattensmuseet.