79431.jpg

5. Axolotlarna älskar att äta sjögräs och korv

22.10.2021 kl. 11:44

 

Axolotlarna, alla 989, var så många så hela havet täcktes. De var överallt. Tur att det fanns flera av dem nu, så de kan vara tillsammans och inte försvinner från världen. 

Axolotlarna älskar att äta sjögräs och korv. Korvarna, som dök ner till havsbotten en dag, kom från en konstig maskin av trä och plast. Maskinen var en korvkiosk och i den fanns brända korvar, som människorna inte ville ha. Alla 987 ungar åt av korven och funderade på att göra en koja av kiosken. De bestämde sig ändå att samarbeta och simma upp med korvkiosken till havsytan. En människa plockade upp korvkiosken och förstod då att skräp inte får kastas i havet.

Alla ungar, tillsammans med föräldrarna simmade nöjda iväg. De simmade mot ett ställe där det fanns olika sorters djur. Vissa bekanta, andra inte. Där fanns fiskar, som clownfiskar (Nemo) och laxar, giraffer, hundar, valar, hajar, älgar, björnar, kaniner, tigerhajar, tigrar, bläckfiskar samt en ny färgglad kompis. Denna kompis heter "fransguld". Fransguldens kropp är format som en cirkel, den är rosa, röd och lila. Svansen är likadan som en tigersvans och huvudet liknar på en unicorn. En hög hatt har fransguld på huvudet, och under magen har hen två hjul, likadana som finns på en rolls royce. 

På stället, dit de kom, finns träd, blad, blommor, vatten, hjärtan och en båt. Där kastar ingen skräp. 

Alla ungar, som var pyttesmå till en början, blev snart större och vuxnare och åkte mot nya äventyr.