79434.jpg

3. Lunsarna har städat upp sjön och djuren kan nu bo i en värld som dom trivs i

22.10.2021 kl. 11:58

 

 

Lunsarna har städat upp sjön och djuren kan nu bo i en värld som dom trivs i, där vattnet är rent och fräscht. Där det växer massor med sjögräs och det doftar gott. En värld där alla är tillsammans oberoende hur man ser ut!

här är namnet på alla som bor i Guldfisksjön:

Saga: en blå fisk som inte mår så bra, den har tappat sina kompisar.

Lana: en sjöjungfru som simmar med sina kompisar och leker kurragömma. men plötsligt tappade hon bort sina kompisar för att det kom en jättestor våg som gjorde att hon flög upp på land där hon såg solen och ett rosa moln.

Lasse: en bläckfisk som är jättearg för att hans kompisar är bråkiga, dom tar hans leksaker.Han bor med fiskarna.

Ronja är en människa som simmar, hon dyker ner i vattnet och tittar på alla fiskar som finns det, hon tycker att det doftar sjögräs i vattnet.

Petra: en bläckfisk som simmar och gungar i sjögräset. hon äter grönsaker och korv och kött som människorna slänger i vattnet. hon äter också fisk som hon själv fångar. hon brukar ibland simma upp på land för att hämta mat, hon har tappat alla sina armar, men hon använder sig av ryggen för att transportera maten.

Vattendinosurien: äter fiskar som den fångar med sjögräs. den är arg just nu för en haj jagar den. 

Findus: en sjöjungfru som leker med sina kompisar. bor i ett gult och rött hus på botten av sjön, har en TV. Leker med en bläckfisk.

Casper: en röd fisk som äter fåglar som den fångar med sitt spindelnät. Casper har tappat bort sitt hus.

Ninja fisk: har tappat bort sitt namn. Ninja Fisken gräver hål i sjöbotten för att söka efter fina stenar som han sedan kan laga statyer av. 

Gluffmouf: en jättemask som simmar och jagar små fiskar. det doftar sten där hon bor för hon bor i en grotta.

Vilda: är en fågelfisk som inte kan flyga men som har vingar som den kan simma med. Den leker sjukskötare och fiskarna får vara dess patienter i leken. 

Emeline: sjöjungfru som har en extra fena som den kan sätta på sig ifall den behöver simma jättesnabbt. 

Emma: är också en sjöjungfru som leker i sjögräset kurragömma med sina kompisar.

Arielle: en sjöjungfru som leker kurragömma med sina kompisar. äter fisk till mat som hon fångar med sina händer när hon har simmat fast med i en grotta. 

Ariel: en sjöjungfru som söker en skatt. hon har en skattkarta och enligt den skall skatten finnas i en grotta. 

Sjöjungfru: simmar omkring i vattnet och äter bananer som människorna har kastat i vattnet.

Darrius: en sjökossa som är rädd för alla filurer som bor i sjön. Hon gömmer sig i sjögräset. hon skulle vilja leka med alla som bor i sjön men hon vågar inte. 

Grönis: en gubbe som bor i sitt hus på botten av sjön. han tycker om att hoppa bomb och simma och han är mycket glad

Alla trivdes i Guldfisk sjön och tycker om att bo där. men några har tappat sina kompisar och vissa har bråkat med varandra och det känns inte bra att inte vara sams med sina kompisar. därför har några kommit på att de skall ordna en kompis fest där alla är välkomna med. Men hur skall man göra för att alla skall få inbjudan? Eftersom Findus har en TV, lyfter han ut den så att alla kan se den. I Nyheterna läser de upp att det skall ordnas en kompis fest där alla välkomna!

Sedan funderar man tillsammans vad skall man göra på festen? vad skall man bjuda på? och man kommer fram till att man skall bjuda på snäcktårta och ha ballonger och som man gör av tång som växer i sjön. det viktigaste är att alla kommer och att man har roligt tillsammans. då lär alla känna varandra och på det viset får man många kompisar och så vågar Sjö Kossan Darrius leka med sina kompisar som den skulle vilja. Några fiskar har skickat en flaskpost med ett brev i för att hitta nya vänner. Axelotln hittade flaskan med inbjudan och karta. Där stod börja här och följ spåret. Spåret bestod av smulor från snäcktårtan. När axolotln kom fram till Guldfisksjöns festplats blev han glad av att få många nya kompisar. 

Nu har det äntligen blivit en sådan värld som alla filurer i Guldfisk Sjön trivs i, en värld där alla är lika värdefulla där man är snälla med varandra och hjälper varandra. där alla lyssnar på varandra och där det råder harmoni!