81209.jpg

Vinnaren i SFV Start! utses den 22 mars

11.03.2022 kl. 11:52
Segraren i utmaningstävlingen SFV Start offentliggörs om två veckor, och får då 100 000 euro för att förverkliga sitt tävlingsbidrag. På torsdagen den 10 mars presenterade finalisterna en sista gång sina förslag för tävlingsjuryn.

De sex finallagens fem minuter långa säljpitchar har stöpts och utvecklats under de sju månader som SFV Start! pågått.

De tävlande lagen i torsdagens final var 1-2-3 Start, Läs och skriv med de digitala verktygen i din ficka, Framtidens problemlösare!, Framtidshopp, Min stig i skolan och Läxrum.

Finalen avslutades med en paneldebatt om bland annat den utvecklingsprocess som tävlingen inneburit för lagen och för tävlingsbidragen. Foto: SFV/Pia Pettersson

I går kväll fick tävlingsjuryn bland annat höra hur lagen tänkt finansiera förslagen och hur man beaktar olika åldrar. De ekonomiska ramarna diskuterades även i en paneldebatt.

Tävlingsjuryn har nu en tuff uppgift i att hitta det bästa förslaget på hur barn och unga kan få en likvärdig möjlighet att nå sin fulla potential vad gäller utbildning och inlärning, oavsett bakgrund. 

Se finalen med lagens presentationer:


Så här gick tävlingen till

Utmaningstävlingen SFV Start! lanserades i april 2021. I september utsågs tolv lag som gick vidare till accelerationsfasen med semifinal i december. Den 10 mars var finalen i SFV-huset G18 i Helsingfors, och då presenterade  de lag som gått till final sina lösningar en sista gång.

Vinnaren utses den 22 mars och får 100 000 euro för att förverkliga och skala upp sin lösning.

Tävlingslagen har fått hjälp av tankesmedjan Demos Helsinki att vidareutveckla sina förslag och hitta praktiska tillämpningsområden.
 

läs mer om utmaningstävlingen SFV Start! här