86562.jpg

Läs SFV-magasinets sommarnummer

01.06.2023 kl. 10:54
Genom att göra en egen skoltidning har eleverna i Smedsby-Böle skola lärt sig mycket. Framför allt att det man skriver måste vara sant, och hur viktigt det är att kolla stavningen. Läs hur Smedsby-bladet skapades och mycket mer i sommarnumret av SFV-magasinet. Ute nu!

Våra Snälla hjältar och deras vänner besökte Genève i april. Snälla hjältarna är alltså vinnarna i tävlingen Snälla hjältar som arrangerades hösten 2022. Ungdomarna fick under några dagar bekanta sig med internationellt humanitärt samarbete med besök bland annat på stiftelsen UEFA i Nyon.

Läs om pilotprojektet Medskapande läsning som gett elever i tredje klass chansen att utveckla sitt skönlitterära läsande. Med positiv respons från barnen och lovande resultat från en akademisk analys kan projektet visa sig vara en viktig resurs för att utveckla skolelevers läsförmåga och läsaridentitet.

Musikutbildningen i Novia ser inte längre ut som förr. Nu fokuserar man på undervisning i grupp och låter de studerande själva ta ansvar för sin lärstig och framtid.

Sugen på prao? Läs om det nya projektet PRAO för vuxna där vuxna har möjlighet till en prao-vecka för att få inblick i andra sätt att jobba och på så sätt berika sig själv och den egna organisationen. 

Vi intervjudade också Lene Rachel Andersen om hur framtidens bildning kan se ut och vad den kan innebära. 

Läs SFV-magasinet digitalt här

(Safari kan visa siduppslagen fel. Genom att ladda pdf:n två gånger.kan felet rättas)