88532.jpg

Vi deltar i Educa – visst ses vi där?

27.12.2023 kl. 10:31
I området "Hörnan", på utbildningsbranschen stora evenemang Educa i Helsingfors Mässcentrum, finns SFV i två olika montrar. Kom och säg hej!

Vi finns på plats: 

  • I Lärorikt-montern där Malin Wikström, webbproducent för Lärorikt, Niklas Wahlström, sektorsansvarig för utbildning, Annette Jansson som koordinerar skolnätverket Haru och Marina Lindholm, koordinator för skolnätverket Bravo! finns på plats i omgångar. 

    Kom och spela vårt aktivitetsspel och välj mellan en Lärorikt-kasse eller pedagogiska dialogkort som pris. Och kom ihåg att berätta för oss vad du vill läsa på sajten lärorikt.fi. 
     
  • I montern som vi delar med Svenska kulturfonden, Föreningen Konstsamfundet och Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne, berättar vi om våra bidrag och stipendier, och vilka projekt som du har möjlighet att få bidrag för. Du kan också bolla dina idéer med oss.

Inträdet till mässan är gratis, men kom ihåg att registrera dig som besökare. 

SFV är en av finansiärerna till det svenska kvartert "Hörnan".

Samtal fredag 26.1 kl. 15–16 om ofrivillig skolfrånvaro

Välkommen på scensamtalet Att vilja men inte kunna – ett samtal om barn och unga som drar sig undan och inte går till skolan. Hur mår eleverna i våra skolor? Vad tänker och känner barnen och ungdomarna då tröskeln att gå till skolan blir oöverkomligt hög? Vem ser dem? Vem lyssnar och tar ansvar, och vem hjälper dem? 
 

Nadja Yllner, prisbelönt journalist och författare, och dottern Lova Yllner. Båda två deltar i scensamtalet på Educa-mässan 26.1 kl. 15. Foto: Caroline Andersson Renaud

I scensamtalet deltar författaren Nadja Yllner, prisbelönt undersökande journalist, som under många år jobbat för SVT:s Uppdrag granskning. Hennes bok Hon kallades hemmasittare: om skolan, tårarna och kampen i hallen handlar om hennes egen dotter Lova Yllner, som också deltar i programmet.  Katarina Alanko, SFV Start!-vinnare och specialforskare vid Turun Yliopisto har undersökt barns skolfrånvaro och utarbetat evidensbaserade metoder som stöd för skolornas förebyggande arbete och tidigt ingripande. Katrina Saarinen delar med sig av sina egna erfarenheter av att inte kunna gå till skolan. Journalisten Lina Laurent leder samtalet.

Det är gratis att delta i seminariet och vi bjuder på kaffe och tilltugg från kl. 14.45. Plats: Konferenssal 101 D/Siipi i Helsingfors mässcentrum, Mässplatsen 1

Kom ihåg att anmäla dig till seminariet senast den 19 januari. 

Samtalet arrangerar vi tillsammans med Svenska kulturfonden, Konstsamfundet och Brita Maria Renlunds minne. 

Anmäl dig till seminariet här