Hållbart engagemang – hur får jag till det?

22 september 2020 kl. 19.00 – 21.15

Hur kan jag som frivillig eller förtroendevald i föreningslivet känna att mitt uppdrag och min insats är hållbar? Hur kan organisationer skapa förutsättningar för ett hållbart engagemang i verksamheten?

Ellinor Aaby Olsson (Sve) föreläser om krav, kontroll, stöd och återhämtning för att motverka stress. Hon har de senaste två åren arbetat med hållbart engagemang och ledarskap på LSU Sveriges ungdomsorganisationer, och nu delar hon med sig av fakta och konkreta verktyg för att skapa ett hållbart föreningsengagemang.

Under kvällen används mentimeter och annotation för att skapa digital interaktion, så delta gärna via din dator med en smartphone tillgänglig.

Efter föreläsningen stannar vi kvar i Zoom-rummet för eftersnack med representanter från finlandssvenska föreningar.

Eftersnacket leds av Frida Nylund - föreningsentusiast, hållbarhetsivrare och tidsrealist med en lång erfarenhet av föreningslivets många möjligheter: som frivillig, styrelsemedlem och anställd. Idag är det en kulturförening som får hjärtat att klappa lite extra mycket och hela arbetskarriären består av uppdrag inom tredje sektorn. Utbildad socionom och coah med stort intresse för människans välmående.

Frida samtalar med Sune Glader som har lång erfarenhet från ungdomsföreningsrörelsen och är engagerad i Karperö Uf, han är även aktiv inom Röda Korset på både distrikts- och lokalnivå. I eftersnacket deltar också , Jenni Ahlbäck som är oavlönad koordinator i Åminne Folkpark. Även jobbet är kopplat till tredje sektorn där Jenni är t.f kontaktchef för SFP i Österbotten.

Det finns så mycket att göra och en hel del man vill förbättra eller förändra.
Hur ska jag hantera mina egna mål och ambitioner, och andras förväntningar för att orka över tid? 
Jag tänker på stress, hållbarhet och engagemang.

- Föreningsaktiv

Kontaktperson: Anna-Karin Öhman, anna-karin.ohman@sfv.fi eller 050-3421890.

Arrangörer: SFV:s studiecentral, Finlands svenska 4H och Hållbarhetsveckan, SÖU r.f.

Kursen hålls via Zoom. Länken till Zoom-rummet skickas senare till den e-postadress du anger vid anmälningen.

Anmäl dig senast 21.9.

Anmäl dig här


Plats
Nätet