Anslut egen dator till skärmen och konferenssystemet

Instruktionerna finns utskrivna i möteslokalerna.

Alla möteslokaler har dator som är kopplad till pekskärm och videokonferenssystem. Datorn har Microsoft Office och Skype (vanliga Skype och Skype för företag). Videokonferenssystemet kan användas t.ex. med Skype. Om du vill kan du ansluta egen dator enligt instruktionerna nedan.


Anslut datorn till skärmen

 • Anslut datorn till skärmens HDMI eller VGA-kabel.
  HDMI och VGA kablar 
  Om datorn inte har HDMI eller VGA kan man använda adapter för: Micro-HDMI / DisplayPort / Mini Displayport (PC/MacBook). Adaptern kopplas till skärmens HDMI-kabel.
 • Tryck på skärmens knapp ”POWER” och starta datorn.
  Knapp på skärmen för att stänga av och på skärmen

Om ingenting visas på skärmen, prova att flytta över bilden från PC:n till skärmen genom att högerklicka på skrivbordet och peka på ”Grafikalternativ” > ”Utdata till” och välj ”Bildskärm”.
Windows 10 skrivbordet

Om det Inte hjälper tryck skärmens knapp ”MENU”.
Menyknapp på skärmen
Välj ”HDMI1” på själva pekskärmen om datorn är ansluten med HDMI-kabel (eller adapter till HDMI-kabeln) eller välj ”VGA1” om den är ansluten med VGA-kabeln. Kablarna ska vara i pekskärmens första HDMI-port och första VGA-port.

På en Mac kan du vid behov göra skärminställningar i Systeminställningarnas Skärm-del. Mötesrummets pekskärm har även en Airplay-koppling.


Anslut datorn till konferenssystemet

 • Anslut USB-kabeln som kommer från konferenssystemets hubb till datorn.
  Logitech Group konferenssystem

OBS! Justera inte kameran för hand utan använd knapparna på fjärrkontrollen eller högtalartelefonen. När man startar videosamtal aktiveras kameran automatiskt och zoomar in mötesbordet.

Logi Group ska användas för ljud- och video. T.ex. i Skype ska inställningarna se ut enligt bilden. I Skype peka på ”Verktyg” > ”Alternativ”.
Inställningar i Skype för Logitech Group


Anslut datorn med kabel till internet

Om ni ska ha videokonferens är det bäst att ansluta datorn till internet med kabel för att få så snabb anslutning som möjligt. Har datorn inte en vanlig Ethernet-port kan USB Ethernet-adaptern användas (fungerar med Windows).

Tillbaka