71586.jpg

Topeliuspriset – det finlandssvenska publicistpriset delas ut den 14 januari

20.12.2019 kl. 13:44
Prisutdelningen är en del av ett halvdagsseminarium om trovärdighet i media. Seminariet i SFV-huset G18 i Helsingfors är öppet för alla intresserade.

Enligt prisets statuter ges Topeliuspriset på 7500 euro ”för en aktiv pågående journalistisk gärning till en person som visat betydande skicklighet i sitt journalistiska värv, bestående av såväl originalitet, civilkurage som finess”.

Mottagaren av Topeliuspriset 2020 avslöjas som höjdpunkt på ett halvdagsseminarium i SFV-huset G18 i Helsingfors den 14 januari kl. 14. Seminariet, som är öppet för allmänheten, har som tema trovärdighet i media. Seminariets talare är bland annat medieforskaren Gwenaëlle Bauvois vid Helsingfors universitet, och seminariet gästas även av Jonas Jungar, Carl-Gustav Lindén, Annvi Gardberg, Nina Fellman med flera. Moderatorer är Wivan Nygård-Fagerudd och Janne Strang.
 

Anmäl dig till seminariet

 

Det var år 1990 som Svenska folkskolans vänners Topeliuspris och Finlands Svenska Publicistförbunds publicistpris slogs ihop till Topeliuspriset – det finlandssvenska publicistpriset. Prisets anor går tillbaka till Publicistförbundets publicistpris, som första gången delades ut år 1957.