78424.jpg

Boken Mitt bottenliv till alla daghem och förskolor

11.08.2021 kl. 08:39
SFV donerar Linda Bondestams bok Mitt bottenliv till alla svenskspråkiga daghem och förskolor, samt språkbadsdaghem i Finland.

Som en del av Barn- och ungdomsstiftelsens kampanj Read Hour erbjuder SFV alla finlandssvenska daghem och förskolor, samt alla språkbadsdaghem/förskolor i Finland möjlighet att kostnadsfritt beställa boken Mitt bottenliv. Bokdonationen sker i samarbete med Förlaget M. 

Boken är en glad, ekologisk och existentiell berättelse om livet på jorden, med en axolotl i centrum. En axolotl är ett utrotningshotat djur, en salamander, som lever i en sjö i Mexico.

Daghemmen och förskolorna beställer boken själva från Förlaget M:s webbplats. Instruktioner för hur man beställer boken har skickats till samtliga daghem och förskolor den 10 augusti 2021.

Beställ boken senast 15.10.

Har ditt daghem eller din förskola inte fått informationen? Kontakta Niklas Wahlström, niklas.wahlstrom@sfv.fi, 050-548 2100.

I anslutning till bokdonationen arrangeras rit- och skrivtävlingen Snälla hjältar.  Man måste inte delta i tävlingen för att få boken.