80922.jpg

Årets första nummer av SFV-magasinet ute nu!

23.02.2022 kl. 08:00
Läs om finalisterna i utmaningstävlingen SFV Start!, barn och ungas rätt till jämlik småbarnspedagogik och om metoden Självstärkande fotografering, som bland annat använts bland en grupp femteklassare i Sjundeå skola.

Finalen i utmaningstävlingen SFV Start! är den 10 mars kl. 17. I tidningen får du läsa en kort presentation av de sex lag som gått vidare och tävlar om att vinna 100 000 euro. 

Barnavårdsföreningens verksamhetsledare Pia Sundell skriver i en längre artikel om barns rätt till jämlik småbarnspedagogik. Hon tar upp de centrala riktlinjer som styr dagens småbarnspedagogik och hur småbarnspedagogiken som utjämnande faktor står inför olika utmaningar.

Metoden Självstärkande fotografering stärker barns och ungas självkänsla och självkännedom. Läraren Carola Bäckström (pärmbild) har framgångsrikt använt metoden bland en grupp femteklassare i Sjundeå skola. 

Principen om ansvarsfulla planceringar styr också SFV:s investeringar. I en artikel får du läsa mer om hur SFV jobbar med förmögenhetsförvaltningen och vad som styr SFV:s placeringar.
 

Läs SFV-magasinet 1-2022 elektroniskt här