82898.jpg

Saara Fernström ny i kommunikationsteamet

17.08.2022 kl. 11:56
Som digital innehållsproducent håller Saara i trådarna för SFV:s digitala kommunikation, med bland annat sociala medier som sitt ansvarsområde.

– SFV är en synlig, pålitlig och etablerad aktör med ett arv att förvalta i en värld av förändring. Det känns fantastisk att få arbeta i en organisation som gör skillnad i människors liv på individ- och samhällsnivå, säger Saara.

Fil.mag. Saara Fernström har lång arbetserfarenhet av innehållsproduktion, kommunikation, marknadsföring, PR och redaktörsarbete, och kommer från den privata sektorn. Hon ser stora möjligheter i utvecklingen av det digitala landskapet. 

– Teknologin fortsätter att utvecklas så att både text, ljud och bild blir allt mer tillgängligt och inkluderande. Det kan verka som att trenden med kort, lättsmält och beroendeframkallande innehåll tillsammans med rapporter om unga människors oförmåga att koncentrera sig innebär enbart att innehållet fördummas – men vi måste se på helheten som visar också en motsatt trend mot det långsamma och eftertänksamma. Till exempel radioprogrammen är längre än någonsin nu i och med podcastens genombrott, påpekar Saara.

Förutom att Saara ansvarar för SFV:s närvaro på sociala medier jobbar hon med övrig digital kommunikation samt marknadsföring. Hon arbetar på SFV:s kontor i Helsingfors.