84625.jpg

Malin ny webbproducent för Lärorikt

04.01.2023 kl. 13:36
SFV har fått förstärkning i och med att Malin Wikström börjat som webbproducent för sajten Lärorikt.

Vid årsskiftet började filosofie magister Malin Wikström som webbproducent för Lärorikt, en webbplats för pedagogik och lärande. Hon arbetar på SFV-kansliet i Helsingfors.

Lärorikt är en ny satsning som SFV lanserar i vår som ett stöd för alla pedagoger. Den svarar mot flera behov som lyftes upp i Gun Oker-Bloms rapport om den svenskspråkiga utbildningen, som publicerades 2021.

– Via Lärorikt förmedlar vi forskningsresultat och impulser från Finland och andra delar av världen. Vi presenterar också innovativa och testade modeller som ska inspirera till att utveckla den egna verksamheten, säger Malin.

Malin har lång och bred erfarenhet av journalistik, och har jobbat på bland annat Hufvudstadsbladet och Svenska Yle. Hon har också varit redaktör för tidningen Hem och Skola.

– Jag tycker väldigt mycket om de värderingar som SFV representerar och ser fram emot att jobba med de här frågorna, säger Malin.

_______

Är du intresserad av skola, pedagogik och utbildning? Skriv upp dig på e-postlistan för Lärorikt här. Du får ett meddelande när sajten är live och blir en av de första användarna.