84733.jpg

SFV får en donation på 50 000 euro

17.01.2023 kl. 10:11
Donationen införlivas i en fond inom SFV, vars avkastning ska användas för SFV:s allmänna verksamhet med fokus på sång, musik och litteratur.

– Vi är mycket glada över donationen. Det här är ytterligare ett kvitto på att vår verksamhet är relevant och vi kan visa på goda resultat. Fondens syfte går hand i hand med målsättningen för vårt nya skolnätverk BRAVO!, säger SFV:s kanslichef Johan Aura

För donatorn, som vill vara anonym, har SFV alltid varit det självklara valet. Hen har tidigare gett en gåva till SFV. Gåvan utgjorde grundkapitalet till en ny fond inom SFV, och den nya gåvan på 50 000 euro läggs till samma fond. 

– Det avgörande för mig var att hitta en genuint svensk organisation, som jobbar för det svenska. SFV-kalendrarna har alltid funnits i mitt hem och min morfar, som jag aldrig upplevt, var en aktiv medlem. Själv har jag uppskattat bland annat de skrivarkurser och seminarier som SFV arrangerar eftersom jag själv skriver mycket. Jag vet att SFV förvaltar mina gåvor på ett sätt som motsvarar min önskan, berättar hen.