Kultur i paket - produkter av fina evenemang

18 januari 2020 kl. 12.00 – 15.00

Har du bra evenemang, men tycker att publiken lyser med sin frånvaro? Vill du lära dig mer om hur du skapar en tilltalande produkt som syns och märks? Då är du välkommen med på en kväll full av inspiration och nya idéer!

Under kursen får du verktyg för att komma igång med din egen kulturpaketering. Du får också höra mer om två österbottniska föreningar som framgångsrikt arbetat med att paketera sina kulturevenemang.

Föreläsare:

Therese Sunngren-Granlund, forsknings- och utvecklingsledare Novia

Kulturkonceptualisering och –paketering

Goda idéer paketerade i tydliga koncept är hemligheten bakom lyckade arrangemang och samarbeten. Koncept handlar om att möta det verkliga behovet med nyskapande idéer och att kunna paketera dem snyggt. Therese Sunngren-Granlund berättar om konceptualisering av kulturprodukter.


Lilian Pettersson-Smeds, verksamhetsledare Oravais historiska förening

Kulturarvspaketering vid Furirsbostället i Oravais

Oravais historiska förening har arbetat målmedvetet med att  paketera föreningens evenemang för olika målgrupper. Lilian Pettersson-Smeds berättar om arbetet inom projektet Kulturarvspaketering och ger praktiska exempel från tillställningar som ordnats vid Furirsbostället de senaste åren.


Daniel Beijar, verksamhetsledare och sekreterare Replot skärgårds hembygdsförening

Program för skolelever på ett friluftsmuseum

Granösunds fiskeläge i Södra Vallgrund har sedan ett par år tillbaka ordnat program för lägerskolor på utfärd i Replot skärgård. Under dessa besök på museet har skolelever fått lära sig bland annat att knyta knopar, binda nät, slå rep samt få kunskap om olika fiskar i Kvarken. Daniel Beijar berättar om erfarenheterna med skolbesöken på Granösunds fiskeläge.

När? Lördagen den 18 januari kl. 12.00-15.00

Var? Loftet, Rådhusgatan 28, Vasa

Evenemanget är gratis, men kräver anmälan senast 17.1.

Anmälan

Arrangörer: KulturÖsterbotten/projektet Museilotsen och Svenska folkskolans vänner


Plats
Loftet
Rådhusgatan 28
65100 Vasa