83522.jpg

Höstens nummer av SFV-magasinet ute nu!

05.10.2022 kl. 10:13
Höstnumret av SFV-magasinet är som vanligt fullspäckat med intressanta intervjuer och reportage om SFV:s egna projekt och SFV-stödda projekt.

Vi intervjuade Ylva Perera, nyligen tillträdd litteraturredaktör på Hbl och tidigare jurymedlem i SFV:s skrivtävlingar, som berättar om vikten av att läsa och skriva. 

Läs om kompetensmärken (på finska osaamismerkki) som nu är tillgängliga för dig som varit förtroendevald som ordförande, sekreterare eller kassör i en svenskspråkig förening eller ett svenskspråkigt förbund.

SFV satsning på veksträder för barn som gillar utmaningar går under samlingsnamnet Barnens Akademi. Sju nya verkstäder är nu inbokade, den första är 29.10.

Psykologen och docenten Katarina Alanko skriver i en längre artikel om hur vi kan agera för att förhindra marginalisering och utanförskap – temat för innovationstävlingen SFV Start!

Läs också om det nya skolnätverket BRAVO! för konstämnen, SFV Changemaker för unga som vill göra skillnad, och skolnätverket Harus kickoff.

Och vi presensterar förstås höstens SFV-biografier och många andra böcker. Möt oss på bokmässan i Helsingfors!

Den tryckta tidningen ger den bästa läsupplevelsen, och den distuberas som bäst till medlemmar och intressenter. Som vanligt går det också att läsa tidningen helt gratis i digital form (pdf).

LÄS SFV-magasinet digitalt här